TOLNA MEGYEI MŰVÉSZETI OLDALAK
Események

Vissza a TolnaArt oldalra
Vissza az eseménynaptárhoz






2003. március 13.
"Vizuális verseny 2003"
- országos középiskolai tanulmányi verseny kiállítása
Időpont: 2003. március 13. 15 óra
Helye: Budapest, AULART Galéria (Karikás u. 3.)
I. helyezett: Könyv Kata
Megtekinthető: 2003. március 26-ig, hétköznap 10-18 óra között


"Könyv Kata és a Kontrasztok

A jövő vizuális és környezetkultúra szakemberei mérettették meg magukat pályamunkájuk és a kétfordulóban meghírdetett országos középiskolai tanulmányi versenyen, melyet az ország művészeti szakközépiskolái részére írtunk ki. Az itt látható kiállítás a mintegy négyszáz, értekelendő pályamunka győztes anyaga, azé a harminc fiatal képzőművészetet tanulóé, akik formálói, kifejezői lehetnek a jövő igényes, vízuális mondanivalójának, kommunikációjának - mondta köszöntőjében  Bálványos Huba Munkácsy díjas grafikusművész, zsűrielnök 2003. március 13-án 15. 00 órakor nyitó kiállításon Budapesten az Aulart Galériában (Árpád-híd pesti hídfőjénél).
Itt került bemutatásra az a nívós képzőművészeti anyag, melyet "Kontrasztok" címmel kellett a pályázóknak elkészíteni.
Az erős mezőnyt alkotó pályamunkák, valamint egy megelőző fordulóban készített fej tanulmányrajzok és művészettörténeti vizsgakérdések pontszámai alapján hírdetett eredményt a szakmai zsűri. Az Oktatási Minisztérium, a Vízuális és Környezetkultúra Fejlesztéséért Alapítvány, a Magyar Rajztanárok Országos Egyesülete, a Felsőoktatási Vízuális Nevelési Kollégium, a Műcsarnok és az Enciklopédia Kiadó támogatásával az Iparművészeti Egyetem Tanárképző Tanszéke által kiírt verseny első helyét simontornyai diáklány, Könyv Kata, a pécsi Művészeti Szakközépiskola ötödéves grafika szakos tanulója nyerte.
A díjakat Bálványos Huba zsűrielnök, Droppa Judit rektor (Magyar Iparművészeti Egyetem) és Zombori Béla a verseny szervezője (Magyar Iparművészeti Egyetem Tanárképző Tanszék) adta át.

Tegnap érkezett a másik jó hír, Kata a Víz világnapja alkalmából kiírt országos képzőművészeti középiskolai versenyen is megszerezte az első helyet.

Különösen öröm számunkra, hogy a fiatal simontornyai tehetség az ország elött munkájával, szorgalmával emelte Simontornya város hír- rang- és eseményértékét.
Kata munkái megtekinthetők a www.tolnaart.hu/konyvk portálon.

Gratulálunk! Teljesítményét megköszönjük és további sok sikert, kívánunk!
 A szerkesztők"

Idézet a Simontornyai Hírekből

A TolnaArt szerkesztői is sok szeretettel gratulálnak Katának mindkét versenyen elért első helyezéséhez.


 Az oldalt összeállította: Rühl Gizella, a fotókat készítette: Könyv István János