TOLNA MEGYEI MŰVÉSZETI OLDALAK
Események

Vissza a TolnaArt oldalra
Vissza az eseménynaptárhoz






2003. december 1.
"Ketten egyet kétszer" - Vágóné Iván Katalin és Börzsönyi Izolda
amatőr festők kiállítása
Megnyitó: 2003. december 1. 17 óra
Helye: Szekszárd, TMAMK Pedagógiai Intézet (Bajcsy-Zs. u. 7.)
Megnyitja: Baky Péter festőművész, a Művészetek Háza igazgatója
Közreműködik: Vágó Bernadett énekesnő

Vágóné Iván Katalin
1958. január 15-én, jó kézügyességű ezermester családba születtem Zalaegerszegen. Édesapám, aki szintén gyógyszerész volt, perzsaszőnyegeket szőtt, rajzolt, felmenőim között rajztanárok is voltak.
A rajzolás mindig érdekelt, 15 éves koromban egy évig rajzolni tanultam Dús László festőművésznél.
A gimnázium elvégzése után szüleim példáját követve 1976-tól 1981-ig a Budapesti Semmelweis Orvostudományi Egyetem Gyógyszerésztudományi Karán tanultam. Zalaegerszegen kezdtem dolgozni gyógyszerészként. Munka mellett szőni tanultam és fazekas-szakkörbe jártam Németh Jánoshoz.
1985 óta Szekszárdon élek férjemmel és három gyermekemmel. 1997-től mint vállalkozó gyógyszerész saját gyógyszertáramat vezetem. 1999 óta Baky Péter művész úrhoz járok, őt tartom mesteremnek, példaképemnek. Akvarellel, olajfestészettel foglalkozunk.
2000. nyarán részt vettem az általa szervezett bogácsi művésztáborban, 2001-től a Pécsi Tudományegyetem Művészeti alapképzés szakára járok, ahol festőtanárom Kovács Zoltán, mű vészeti vezetőm Fusz György.
2002-ben Szálkán és Pincehelyen voltam alkotótáborban, 2003-ban ismét részt vettem a bogácsi művésztáborban.

Börzsönyi Izolda
1958. augusztus 3-án születtem Vas megyében, Sárváron. A sárvári Tinódi Gimnázium elvégzése után 1978-ban felvételiztem a budapesti Kirakatrendező és Dekoratőr Szakiskolába. A kétéves képzés alatt - a szakmai követelményekhez kapcsolódóan - kezdtem rajzolni, grafikákat készíteni.
Az iskola elvégzését követően 1980-tól először Szombathelyen, majd férjhez menetelem után Bonyhádon, később Szekszárdon dolgoztam.
1986-tól három gyermekünk közül az első születésétől otthon, főállású anyaként dolgoztam.
A gyermeknevelés mellett folytattam a rajzolást. 1996-98 között végeztem el Budapesten egy Lakberendező magániskolát. Ebben a szakmában még fokozottabb igénye van a művészi térábrázolásnak, a rajznak, a színes technikáknak, így 2000-ben rajzot és festést kezdtem tanulni Baky Péter festőművésztől.
2001-től az Illyés Gyula Pedagógiai Főiskolán alakult Művészeti Alapképző hallgatója vagyok a mai napig, ahol Fusz György, az Iparművészeti Főiskola tanára, szobrászművész és művész kollégái oktatnak.
2001-ben és 2003-ban Eger mellett, Bogácson vettem részt egy művészeti tábor alkotómunkájában. Az itt született munkákból a budapesti Hotel Hélia rendezett csoportos kiállítást.
2002-ben a Szálkán megrendezett művésztábor adott újabb inspirációt a festészethez.

Az oldalt összeállította és a fotókat készítette: Rühl Gizella