TOLNA MEGYEI MŰVÉSZETI OLDALAK
Események

Vissza a TolnaArt oldalra
Vissza az eseménynaptárhoz






2004. január 22.
"A Tolna megyei művészetért"
díjátadó ünnepség a Magyar Kultúra Napja alkalmából
A díjat a KÉSZ (Keresztény Értelmiségiek Szövetsége), a Bárka Művészeti Szalon és a Kézjegy - Tolnai Tollforgatók Klubja alapította
Díjátadás időpontja: 2004. január 22. 17 óra
Helye: Szekszárd, Művészetek Háza
Közreműködik: Orbán György előadóművész
A hivatalos ünnepség végén Lajtiné Szabó Adrienn - a Csurgó zenekar vezetője - énekkel köszöntötte a díjazottakat.

2004. évi díjazottak:

Acsádi Rozália költő

Balladáiért, versesköteteiért.

Csányi-díjas író, szerkesztő. Diákkora óta publikál, főként Tolna, Somogy és Baranya megyei folyóiratokban. Lapokat, antológiákat szerkeszt. Az Országos Arany János Balladaíró Versenyre beadott pályamunkája arany fokozatú minősítést nyert Nagykőrösön. Országosan ismert és elismert szerző; eddig öt könyve jelent meg.

Stekly Zsuzsa zománcműves

Tűzzománc-képeiért és köztéri alkotásaiért.

Harminc éve készít tűzzománc-képeket, első kiállítása 1973 őszén volt. Azóta 172 önálló tárlaton mutatkozott be országszerte. Termékeny alkotó. Az apró ékszerektől a monumentális köztéri alkotásokig sok minden kikerült már a műhelyéből.
Munkássága elismeréséül megkapta a „Szakma ifjú mestere”, az „Ipar kiváló mestere” címet, a „Kiváló kisiparos” kitüntetés arany fokozatát, és a Perczel-díjat.

Rühl Gizella cégvezető

Művészetszervező, művészetpártoló tevékenységéért.

A kilencvenes évek végétől kezdte fejleszteni a Tolna megyei kulturális oldalakat az interneten. Közreműködésével mára mintegy 120 személy, írók, költők, festők, szobrászok, fotósok, zenészek, kismesterek művei kerültek fel a világhálóra, bemutatásukkal, elérhetőségükkel együtt. Ott van minden fontosabb kulturális rendezvényen, fényképezi és archiválja az eseményeket.

Lozsányi Tamás orgonaművész

A komolyzene népszerűsítéséért, hazai és külföldi koncertjeiért.

A Zeneakadémián Lehotka Gábor tanítványa volt. Jelenleg Szekszárdon és Bátaszéken tanít. Rendszeresen koncertezik, játszott hazai és külföldi templomokban, önálló hangversenyt adott többek között a Mátyás-templomban és a csíksomlyói kegytemplomban, de részt vett svájci orgonahangversenyen is. Vállal jótékonysági fellépéseket, szerepel zongoraszólistaként, valamint szólisták és kórusok kísérőjeként is.

Dombai Gyula cégvezető

Művészetpártoló tevékenységéért.

Önálló fogtechnikai vállalkozását 1992-ben indította, közel harmincéves szakmai tapasztalat birtokában. Szakmájának ezüstkoszorús mestere. Közéleti szereplőként is ismert: volt Szekszárd városi és Tolna megyei önkormányzati képviselő, illetve kamarai alelnök. Jelenleg a Fogtechnikus Mestervizsga-bizottság elnöke, és az Országos Fogtechnikus Ipartestület Etikai Bizottságának tagja. A kulturális és művészeti kiadványok – könyvek, újságok, CD-k – állandó támogatója.

Az oldalt összeállította: Rühl Gizella, a fotókat készítette: Nagy Ágnes, Földi István és Rühl Gizella