TOLNA MEGYEI MŰVÉSZETI OLDALAK
Események

Vissza a TolnaArt oldalra
Vissza az eseménynaptárhoz






2004. február 3.
Hosszú György
grafikus kiállítása
Megnyitó: 2004. február 3. 15 óra 30 perc
Helye: Tamási, Vályi Péter Szakképző Iskola Kindl Kupolagaléria
Megnyitja: Kuczora Vilmos
Megtekinthető: 2004. február 26-ig.


Hosszú György
Amennyire vissza tudok emlékezni, mindig is szerettem firkálgatni - rajzolni.
1960. augusztus 12-én születtem Pincehelyen.
Az Iregszemcsén töltött gyermekévek után Szekszárdra kerültem az 505-ös Szakmunkásképzőbe. Itt szinte azonnal felfigyeltek rám a szakrajzot és rajzot tanító tanárok.
Az 1980-as évek végén a Tolna Megyei Népújság közzétett egy pályázati felhívást. Ezt megragadva beküldtem három táblaképet, melyek közül egyet jó véleménnyel zsűrizett be Soltra Elemér, a pécsi Egyetem Rajz Tanszékének volt rektora.
Tagja lettem a Tolna Megyei Amatőr Képző- és Iparművészek Egyesületének, mely később ART'999 néven szervezett kiállításokat. Így csoportos és egyéni bemutatkozásokon vehettem részt Szekszárdon, Bonyhádon, később Siófokon, Iregszemcsén. (Petőfi: Apostol illusztrációk Tamásiban).
Jelenleg az iregszemcsei alkotótábor tagjaként rajzolok-festek portrékat, tájképeket, rézkarcokat készítek. Mint dekorációfestő is dolgozom.

Az IKA nagy lendületet adott. Sokat köszönhetek Mezey István grafikus- és festőművésznek, Kováts Ferenc grafikusművésznek, valamint Bodor Tibor grafikusnak.

Célom az - mivel a képzőművészet szinte minden technikája érdekel -, hogy elsajátítsam ezt az átfogó szakmai tudást és ezáltal hasznos munkákat hozhassak létre.

"Ki meg nem ízleli, soha meg sem becsüli a művészetet."
Camques

Az oldalt összeállította és a fotókat készítette: Rühl Gizella