TOLNA MEGYEI MŰVÉSZETI OLDALAK
Események

Vissza a TolnaArt oldalra
Vissza az eseménynaptárhoz






2004. április 16.
"Fények, képek, emlékek"
- a Gemenc Természetvédelmi- és Sportegyesület Fotóklubjának első kiállítása
Időpont: 2004. április 16. 17 óra
Helye: Szekszárd, Balassa János Megyei Kórház Folyosó Galériája
Köszöntőt mond: dr. Muth Lajos, a kórház főigazgató főorvosa
Megnyitja: Decsi Kiss János képzőművész, újságíró
Megtekinthető: 2004. május 13-ig, munkanapokon 8-15 óráig.

A kiállításmegnyitó után Krizák István vetítettképes előadását tekinthették meg az érdeklődők.

Gemenc Fotókör

Az ezredforduló környékén a Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület, valamint a Gemenc Természetvédelmi és Sportegyesület néhány, az átlagosnál többet fotózó és elsősorban természetfotózással foglalkozó tagjában felmerült egy önálló fotóklub létrehozásának gondolata.
A Gemenc TSE vezetősége támogatta az ötletet, és 2001. március 23-án megalakult az egyesület fotószakosztálya. Az alakuló ülésen 16 leendő tag vett részt. A szakosztály célja Szekszárd és környéke amatőr fotósainak összefogása, egymás megismerése, továbbá a fényképezési kultúra magasabb fokú művelésének biztosítása volt.

Jelenleg aktív tagjaink létszáma 12 fő.
2003-ban tagszervezete lettünk a Magyar Fotóművészeti Alkotócsoportok Országos Szövetségének. A szövetség tevékenységében való közérthetőbb szereplés miatt nyilvános fórumokon Gemenc Fotókör néven jelenünk meg, de továbbra is kötődünk a Gemenc TSE-hez.

A tagság egy része komoly természetfotós tevékenységet folytat, ami a fotókör egészére jelentős hatással bír. Ettől függetlenül a tagok között vannak zsáner-, épület- és portréfotózással foglalkozók is. Néhány tagunk már többször eredményesen szerepelt országos pályázatokon kiállítóként és díjazottként. Kapcsolatunk a régió fotóklubjaival barátinak mondható.

Fő támogatónk a Babits Mihály Művelődési Ház és Gyermekek Háza, ahol a klubfoglalkozások zömét tartjuk. Másik támogatónk a Megyei Kórház Igazgatósága, amely helyet biztosít az általunk meghívott kiállító fotósoknak, és diavetítéses előadásainknak.

Összejöveteleink rendszeres időpontja az adott hónap harmadik péntekje, 17 óra. Előadásaink témája többnyire diavetítés vagy fotótechnikai bemutató. Összejöveteleinkről és az általunk szervezett kiállításokról rendszeresen beszámol a megyei sajtó, és az országos szaksajtóban is több ízben megjelentünk. Foglalkozásaink ingyenesen látogathatóak és mindenki számára nyitottak.

A jövőre nézve céljaink közé tartozik fotókirándulások és további kiállítások szervezése, a rohamosan fejlődő digitális technika jobb megismerése.

A Gemen Fotókörrel kapcsolatos további információ kérhető Krizák Istvántól a +36 20 357-8243-as telefonszámon.

A kiállításon szereplő alkotók:

Dr. Almási István
Doszpod Judit
Erdei Viktor
Gergely Péter
Halász András
Kohajda Anikó
Krizák István
Moizes Péter
Pataki Éva
Rónai Gábor

Az oldalt összeállította és a fotókat készítette: Rühl Gizella