Nagykanizsa, 1955.
Kiállítások:

Könyv István János grafikusművész vagyok, 1955-ben születtem Nagykanizsán.
Családommal Tolna megyében, Simontornya városában lakunk. Feleségem bőrdíszműves, kézműves, nagyobbik lányunk a B.G. F. Külkereskedelmi Főiskola Nemzetközi Kommunikáció szakán másodéves hallgató, kisebbik lányunk a Pécsi Művészeti Szakközépiskola negyedikes tanulója, alkalmazott grafika tagozaton. Simontornyán a Könyv R.G. M. B. (reklám, grafika, marketing-PR-rendezvény szervezés stb.) magánvállalkozásomat vezetem.
Alapító tagja vagyok a Szabad Képző- és Iparművészek Országos Szövetségének, a Tolna Megyei Képző-és Iparművészek Egyesületnek, a Kanizsa Képző- és Iparművészek Stúdiónak, a Szabad Színjátszásért Országos Szövetségének.
1977-ben grafikai tervezője voltam a pákozdi 1848-as emlékmű köré tervezett honvédelmi parknak. Mintegy hatvan önálló és csoportos kiállításon szerepeltek grafikáim az ország jelentősebb városaiban és külföldön. Munkáim megtalálhatóak a Parlamentben, közintézményekben és magángyűjtőknél. 1995-ben ünnepeltem húszéves grafikusi pályám jubileumát retrospektív tárlat keretében a Simontornyai Vármúzeumban.
Szeretek kalandozni más művészeti műfajokban is. Rendszeres résztvevője vagyok a kapolcsi Művészetek Völgyének.
Több egyesület, civilszervezet társadalmi megbizatású vezetőségi tagja, segítőjeként igyekszem hasznos munkát végezni. A Duna -Sió Turisztikai Egyesületben a kulturális és rendezvény turizmus munkacsoport vezetője vagyok.
Hiszem, hogy az európai közösséghez közeledve felerősödik a Régiók szerepe, a régiókon belül a kultúra szerepe és azok megőrzése, fejlődési lehetősége.
Fontosnak tartom a kortárs művészetek, a hagyományőrző és régi mesterségek, a népművészet szereplői és a civilszervezetek összefogását, bemutatását.
Ezen gondolatiság jegyében, több hagyományteremtő rendezvény kitalálója és megvalósítója, művészeti vezetője voltam és vagyok a Dél-Dunántúli régióban.
Olyan rendezvényeké, melyek többfunkciós szerepükkel kisugárzó erővel bírtak és jó hatással vannak a turizmus és az idegenforgalom megélénkülésére.
A Régiók Összművészeti Fesztiválja kitalálója és művészeti vezetőjeként, társaimmal a harmadik rendezvény megvalósításán dolgozunk.

Rendezvények, melyek közreműködésemmel valósultak meg:
  1995-2001 Gemenc Országos Hőlégballon Találkozó - Simontornya (főszervező)
  1995-1999 Színházi Nyár - Simontornya, Vár
  (művészeti vezető)
  1999. Magyar Millennium Simontornya "Ősöd üzen" történelmi előadás sorozat
  (fővédnök: Szörényi Levente Kossuth díjas zeneszerző, magánkutató)(szervező)
  2000. augusztus 4-14.
  I. Régiók Összművészeti Fesztiválja - kortárs művészeti fesztivál, Simontornya (főszervező, művészeti vezető)
  2001. július 23-29.
  II. Régiók Összművészeti Fesziválja - kortárs művészeti fesztivál, Simontornya (főszervező, művészeti vezető)
  2002. július 16-21.
  III. Régiók Összművészeti Fesztiválja - kortárs művészeti fesztivál, Paks - Biritó (szervező, művészeti vezető)

Könyv István János

7081 Simontornya, Petőfi u. 12.
Telefon: 74/486-241
E-mail: konyvistvan@gmail.com
Másik honlap: Könyv István János másik honlapja


Összeállította:Hollendus János