TOLNA MEGYEI MŰVÉSZETI OLDALAK
Események

Vissza a TolnaArt oldalra
Vissza az eseménynaptárhoz






2005. április 18.
Paks Város Önkormányzati Képviselő-testülete Oktatási és Kulturális Bizottságának pályázati felhívása
a városban működő civil szervezetek, egyesületek, alapítványok, alkotóközösségek és egyéni alkotók részére

A pályázat célja:

Pénzbeli támogatás nyújtása azon szervezetek, csoportok, egyének részére, akik

  • kulturális alkotások, események létrehozására,

  • a város kulturális értékeinek, hagyományainak megőrzésére, ápolására, illetve fejlesz-tésére

vállalkoznak.

A pályázatok benyújtásának módja, a pályázatok tartalmi, formai előírásai:

A pályázatokat és a pályázati adatlapot 2 példányban, átvételi elismervény ellenében, személyesen a Polgármesteri Hivatal Oktatási és Kulturális Osztályán vagy postai úton (a Polgármesteri Hivatal 7030 Paks, Dózsa György u. 55-61. címre) lehet benyújtani. A pályázatoknak 2005. május 13-án 12.00 óráig kell beérkezniük. A pályázati adatlap átvehető a Polgármesteri Hivatal Oktatási és Kulturális Osztályán, vagy letölthető a www.paks.hu honlapról. A pályázatokat tartalmazó borítékra kérjük ráírni: „OKB pályázat 2005”.

A pályázatokban egyértelműen szerepelnie kell a pályázott tevékenység, program, illetve a tevékenység eredményeképpen létrejövő alkotás leírásának olyan részletességgel, ami alapján a pályázat egyértelműen elbírálható. A pályázatoknak tartalmazniuk kell továbbá a kért összeg nagyságát, kiszámításának menetét, azt, hogy milyen mértékű saját erő áll rendelkezésre, valamint a kért összeg felhasználásának tételes felsorolását. Pályázati támogatásban csak a saját forrással is rendelkező pályázók részesülhetnek. Telefonköltség elszámolását a bizottság nem támogatja. Egyéni alkotók pályázatához neves pályatárs ajánlása és bemutatkozás szükséges.

Pályázati feltételek:

A pályázati támogatás nem használható fel az egyesületek, csoportok nem konkrét programhoz kötött működési kiadásainak fedezésére. A nyertes pályázókkal a Paks Város Önkormányzata szerződést köt. A pályázott tevékenységeknek, programoknak 2006. március 31-ig be kell fejeződni, és a támogatási összeg felhasználásáról el kell számolni a szerződés szerint.

A nyertes pályázó köteles feltüntetni, illetve megjeleníteni azt, hogy tevékenysége, programja, alkotása Paks Város Önkormányzati Képviselő-testülete Oktatási és Kulturális Bizottságának támogatásával jött létre.

Amennyiben több magánszemély alkot alkotóközösséget, és ekként kívánnak pályázni, úgy nyertes pályázatuk esetén az elnyert támogatási összeg felhasználása és elszámolása körében az alkotóközösségben résztvevő személyek felelőssége egyetemleges. Pályázaton nyertes alkotóközösség esetén az alkotóközösség által meghatalmazott személy köti meg a támogatási szerződést az önkormányzattal.

Nem nyújthatnak be pályázatot politikai pártok, valamint azok, akik a korábban kapott pályázati pénzekkel nem vagy késve számoltak el, illetve a megvalósításról szóló beszámolót nem vagy késve készítették el.

Döntés:

A beérkezett pályázatokat a bizottság a beérkezési határidőt követő két héten belül elbírálja, majd ezt követően a Polgármesteri Hivatal értesítést küld a nyertes pályázóknak, és velük szerződést köt.

A pályázatok nyilvánossága:

A pályázatot kiíró bizottság valamennyi pályázó nevét, a pályázatban szereplő tevékenységet és a pályázó által kért összeget nyilvánosságra hozza.


Az oldalt összeállította: Rühl Gizella