A Magyar Külkereskedelmi Bank Szekszárdi Fiókja Garay tér 8. szám alatti épületének átjáró kapualjában a TolnaArt Művészeti Oldalakkal és a Jantner Fotóval közösen 2004. szeptember 1-én

"Garay 8 Kapualj Galéria"

néven egy olyan - havi rendszerességgel váltott - fotóreprodukciós kiállítás-sorozatnak ad otthont, ahol Tolna megye művészetét kívánjuk a város sétáló közönségével megismertetni.
A hely nyitottsága alkalmat ad arra, hogy azok is találkozzanak a művészekkel és alkotásaikkal, akik egyébként nem térnek be a kiállítótermekbe.
Reményeink szerint a majdan kialakuló szekszárdi sétálóutca egyik kedves színfoltjává válik a Kapualj Galéria és hozzájárul a városközpont kulturális centrummá alakításához.
Az eddigi tapasztalok azt mutatják, hogy a városlakók és az idelátogatók megkedvelték a Kapualj Galériát, s rendszeresen visszatérnek megnézni az új kiállításokat.

A Garay 8 Kapualj Galériát Halmai Gáborné országgyűlési képviselő, Szekszárd alpolgármestere nyitotta meg 2004. szeptember 1-én.

A kiállítások a város és a megye klasszikus és kortárs képző-, nép- és iparművészeinek alkotásait mutatja be.

Célunk az egyes alkotók bemutatásán túl, hogy Szekszárd város és Tolna megye művészeti csoportjainak, zenészeinek, irodalmárainak, előadóművészeinek is bemutatkozási lehetőséget biztosítsunk a kiállítások megnyitóin történő szereplések, fellépések alkalmával.

A megnyitókon a Heimann Családi Birtok Kft és más szekszárdi borászatok és pincészetek boraiból kóstolhat a kiállításmegnyitók közönsége.

2005. februártól a szervezőkhöz csatlakozott a "Papa borozója" is, aki biztosította eddig is a megnyitók technikai hátterét, a poharakat és a felszolgálást.

Köszönet Rács Róbert várdombi keramikusnak, aki forraltboros bögrékkel támogatta a Kapualj Galériát, hogy a megnyitók közönsége a téli, zord időben is kellemesen érezhesse magát, s köszönet Lányi Péter zongoraművésznek, a forraltborok "nagymesterének" a finom itóka elkészítéséért.

Köszönjük Schubert Péter Tótfalusi-díjas tipográfusnak, grafikusnak a Garay 8 Kapualj Galéria emblémájának megtervezését, és Szépy Teodórának a megállító táblák elkészítését.A Garay 8 Kapualj Galéria szervezői lehetőséget biztosítanak arra, hogy a galériában kiállított anyagok a kiállítások után "vándorútra" keljenek a megyében, amennyiben ezt iskolák, klubok, művelődési házak, teleházak, könyvtárak, hivatalok esetleg cégek igénylik és biztosítják a kiállításnak a megfelelő helyet és a szállítást.
Lehetséges 2-3 alkotó anyagából válogatott kiállítás megrendezése is.
A kiállításokat 4-8 hetes időtartamra tudjuk biztosítani.
Ha a kiállítást igénylő vállalja egy saját keret-kollekció megvásárlását, 3 havonta frissítjük a kiállított fotóreprodukciókat, így egy állandóan változó kiállítással tudja színesebbé tenni saját környezetét.

Ha a Kapualj Galéria látogatója legalább 5.000 Ft-tal támogat egy Tolna megyei kulturális, művészeti egyesületet vagy alapítványt, ajándékba kap egy általa kiválasztott kiállított fotót.

A kiállítások után az "úton nem lévő" fotóreprodukciók megtekinthetők a Jantner Képkeretező Műhelyben (Szekszárd, Kossuth Lajos u. 38.)

Vándorkiállítási igényét ill. támogatási szándékát jelezheti:
Rühl Gizellánál e-mailben, vagy a
+36 74/501-008-as vezetékes és a
+36 30/3853-477 mobil telefonszámon.


Összeállította: Rühl Gizella